Owsiane kokosanki z czekoladą

Składniki (na 12 ciasteczek):

  • Szklanka płatków owsianych błyskawicznych
  • 3 płaskie łyżki mąki pszennej
  • szklanka wiórków kokosowych
  • 1 jajko
  • 100 g rozpuszczonego masła
  • 3 płaskie łyżki cukru brązowego
  • 12 kostek czekolady

Wszystkie składniki (oprócz czekolady ;)) mieszamy. Z powstałej masy formujemy ciasteczka, do każdego wkładamy kostkę czekolady i zalepiamy.

Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni (opcja góra- dół) do momentu aż będą zarumienione (ok 20 minut).

Smacznego! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *