Nocna owsianka

Zazwyczaj rano mamy bardzo mało czasu, dlatego ważne jest by śniadanie było gotowe jak najszybciej. U nas najlepiej sprawdza się nocna owsianka. Przygotowuje się ją dosłownie chwilę, wieczorem. Można dodać dowolne składniki, owoce, orzechy, mleko może być krowie lub roślinne. Rano wystarczy ją tylko podgrzać i gotowe 🙂

Składniki (na 2 porcje):

  • pól szklanki płatków owsianych górskich
  • pól szklanki mleka
  • łyżka syropu daktylowego/ z agawy/ klonowego
  • plaska łyżeczka cynamonu
  • pól jabłka pokrojonego w drobną kostkę
  • garść posiekanych orzechów

Płatki owsiane mieszamy z cynamonem. Zalewamy je mlekiem, dodajemy syrop i mieszamy. Na wierzch układamy owoce i orzechy (możemy to zrobić dopiero rano. Naczynie z owsianka wkładamy na noc do lodówki. Rano lekko podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając.

Smacznego! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *