Płatki jaglane z sosem orzechowym i bananami

Składniki (na 2 porcje):

  • pół szklanki płatków jaglanych
  • szklanka mleka
  • 2 płaskie łyżeczki cukru brązowego/ syropu klonowego

sos:

  • łyżka masła orzechowego
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki syropu klonowego/ miodu
  • 1/3 pokrojonego banana

Do garnuszka wlewamy mleko, dodajemy płatki jaglane i cukier/ syrop klonowy. Wszystko razem gotujemy kilka minut aż płatki zrobią się gęste.

W miseczce mieszamy masło orzechowe z sokiem z cytryny i syropem klonowym do momentu aż będą miały jednolitą konsystencję.

Gotowe płatki jaglane wykładamy do miseczki, polewamy sosem orzechowym a na wierzchu układamy pokrojonego banana.

dsc05775

dsc05763

Smacznego! 🙂

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *