Płatki jaglane ze śliwkami i figami

Składniki :

  • 3-4 łyżki płatków jaglanych
  • 1 łyżka syropu z agawy/klonowego/miodu
  • szklanka mleka (przed rokiem mleko roślinne)

 

  • ok 6 śliwek
  • 1 figa
  • 1 łyżka syropu klonowego

Do garnuszka wlewamy mleko, dodajemy płatki jaglane i syrop. Gotujemy na małym ogniu aż płatki wchłoną mleko cały czas mieszając.

Ze śliwek wyjmujemy pestki i dzielimy je na pół. Figi kroimy na ćwiartki.Wrzucamy je do małego rondelka, dodajemy łyżkę syropu klonowego i 2 łyżki wody. Dusimy przez  5-10 min.

Na ugotowane płatki jaglane wykładamy gorące owoce 🙂

dsc05493

dsc05491

Smacznego! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *