Sałatka z komosą ryżową

Dzisiaj propozycja sałatki 😉 Bardzo zdrowa, szybka i smaczna. Dla nieco starszych dzieci 😉

Składniki:

  • 3/4 szklanki nieugotowanej komosy ryżowej
  • 2 plasterki sera feta (można zastąpić twarogiem)
  • pół szklanki cieciorki (z puszki lub ugotowanej)
  • 4 pokrojone w kostkę rzodkiewki
  • 2 garści szpinaku baby (można pominąć)
  • 1 łodyga selera naciowego pokrojonego w plasterki

Selera, ser oraz rzodkiewkę kroimy w kostkę. Komosę ryżową gotujemy wg wskazania na opakowaniu (ja najpierw zalewam ją zimną wodą, odstawiam na 15 min, po tym czasie płucze ją i gotuje w 1 i 1/2 szklanki wody ok 30 min). Szpinak kroimy na mniejsze listki.

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Możemy doprawić pieprzem i cytryną.

DSC05372

DSC05369

Smacznego! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *