Kotlety rybne w płatkach jaglanych

Składniki (na ok 10-12 kotletów):

  • 500g filetów z ryby (ja użyłam mintaja)
  • 2 jajka
  • 2 garści natki pietruszki
  • 3 łyżki płatków jaglanych
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • majeranek

Dodatkowo :

  • płatki jaglane
  • olej do smażenia

Filety z ryby bardzo drobno siekamy. Pozbywamy się wszystkich ości. Dodajemy jajka, przyprawy, natkę oraz 3 łyżki płatków jaglanych. Całość dokładnie wymieszać i pozostawić na 15 min aby masa lekko napęczniała.

Formujemy kotleciki, które obtaczamy w płatkach jaglanych. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia z każdej strony. Gotowe kotlety kładziemy na ręcznik papierowy.

Najlepiej smakują z ziemniakami i świeża surówką lub marchewką z groszkiem :)

DSC05260

DSC05262

Smacznego! :)

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *