Płatki jaglane z wiśniami

Składniki :

  • 3-4 łyżki płatków jaglanych
  • 1 łyżka syropu z agawy/klonowego/miodu
  • szklanka mleka (przed rokiem mleko roślinne)

 

  • ok 10 wiśni
  • 1 łyżka syropu klonowego

Do garnuszka wlewamy mleko, dodajemy płatki jaglane i syrop. Gotujemy na małym ogniu aż płatki wchłoną mleko cały czas mieszając.

Z wiśni wyjmujemy pestki i dzielimy je na pół. Wrzucamy je do małego rondelka, dodajemy łyżkę syropu klonowego i 2 łyżki wody. Dusimy przez 10 min.

Na ugotowane płatki jaglane wykładamy gorące wiśnie 🙂

DSC05244

DSC05240

 

Smacznego! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *