Malinowy “twarożek” z kaszy jaglanej

Dziś przepis na oszukany twarożek z kaszy jaglanej.  Z dodatkiem malin i jogurtu greckiego. Idealnie pasuje do chleba! Myślę, że jest to fajna alternatywa dla zwykłego twarogu 🙂

Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • szklanka mleka
  • łyżka syropu klonowego
  • łyżka jogurtu greckiego
  • pół szklanki malin

Maliny lekko dusimy w garnuszku z odrobiną wody. Gdy zmiękną odcedzamy z nich pestki za pomocą łyżki i małego sitka (do powstania musu).

Kaszę jaglaną gotujemy w mleku (ja dwukrotnie wypłukałam kaszę we wrzątku ) z łyżka syropu klonowego do momentu aż kasza całkiem wchłonie mleko.

Gdy kasza lekko ostygnie blendujemy ją (krótko, tak by nie powstał całkowity krem) razem z musem malinowym i jogurtem greckim 🙂

DSC05212

DSC05209

DSC05217

Smacznego! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *