Kotleciki brokułowe z mozzarellą

Kotleciki są mięciutkie, mocno brokułowe i naprawdę smaczne. Można je jeść na zimno i na cieło.

Składniki (na ok 10 kotlecików):

  • 1 brokuł
  • 2 jajka
  • 3 czubate łyżki bułki tartej
  • 1 kulka mozzarelli
  • sól
  • pieprz
  • olej

Brokuła (różyczki) gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Gdy wystygnie kroimy go dość drobno. Dodajemy jajka, bułkę tartą, szczyptę soli i pieprzu oraz startą na tarce mozzarellę.

Całość mieszamy za pomocą dłoni. Formujemy kotleciki. Układamy je na rozgrzanej patelni posmarowanej olejem za pomocą kawałka ręcznika papierowego. Smażymy ok 5-6 min z każdej strony.

Kotleciki najlepiej smakują z jogurtem naturalnym 🙂

DSC04872

DSC04875

Smacznego! 🙂

One thought on “Kotleciki brokułowe z mozzarellą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *