Płatki jaglane z musem truskawkowym

Składniki :

  • 3-4 łyżki płatków jaglanych
  • 1 łyżka syropu z agawy/klonowego/miodu
  • szklanka mleka (przed rokiem mleko roślinne)
  • ok 20 truskawek
  • 1 łyżka miodu

Do garnuszka wlewamy mleko, dodajemy płatki jaglane i syrop. Gotujemy na małym ogniu aż płatki wchłoną mleko cały czas mieszając.

Truskawki (z wyjątkiem 2 sztuk) blendujemy na gładki mus razem z łyżką miodu.

Gotowe płatki podajemy polane musem truskawkowym, z dodatkiem pokrojonych truskawek. Możemy jeszcze posypać odrobiną czekolady 🙂

DSC04742

DSC04755

Smacznego! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *