Zapiekana ricotta z wiśniami

Przepis na ten deser jest bardzo prosty i zajmuje mało czasu. Smakuje jak puszysty sernik. Najlepiej podawać go na ciepło z wiśniami z konfitury 🙂

Składniki (na 3-4 porcje)

  • opakowanie serka Ricotta
  • 1 jajko
  • 3 łyżeczki cukru pudru trzcinowego (można zastąpić syropem klonowym lub daktylowym)
  • 1 czubata łyżka kaszy manny

Włączamy piekarnik i nagrzewamy go do 180 stopni.

Wszystkie składniki miksujemy ze sobą na puszystą masę. Przelewamy do silikonowych foremek na babeczki i pieczemy ok 15-20 min do momentu aż serniczki się zarumienią.

Przed podaniem deser można lekko polać syropem klonowym i dodać wiśnie z konfitury 🙂

DSC04441

DSC04442

 

Smacznego! 🙂

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *