Placuszki kokosowe

Czas przygotowania: ok 15 minut

 

Placki są mięciutkie, puszyste i bardzo kokosowe. Smakują na zimno i na ciepło. Najlepiej podawać je z jogurtem naturalnym i owocami 🙂

Składniki (na 15 małych placków):

  • 2/3 szklanki mąki kokosowej
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 250 ml jogurtu greckiego
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki syropu klonowego/ daktylowego
  • olej kokosowy

Wszystkie składniki ( z wyjątkiem oleju kokosowego) łączymy ze sobą za pomocą miksera. Z masy formujemy placuszki (za pomocą dłoni). Smażymy na odrobinie oleju kokosowego do momentu aż będą zarumienione z każdej strony.

DSC04319

DSC04320

Smacznego! 🙂

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *