Tarta sernikowa z malinami i borówkami

Składniki:

Ciasto:

  • 190 g mąki
  • 4 płaskie łyżki kakao
  • 70 g cukru trzcinowego
  • 120 g masła
  • 1 jajko

Masa serowa:

  • 500 g twarogu sernikowego
  • 1 jajko
  • 1 budyń z torebki bez dodatku cukru
  • 60 g cukru pudru (ja wrzuciłam cukier trzcinowy do młynka i zmieliłam na cukier puder)

Dodatkowo:

  • szklanka malin
  • szklanka borówek

Mąkę łączymy z kakao, cukrem, masłem (pokrojonym w kostkę) oraz z jajkiem i wszystko razem wyrabiamy za pomocą dłoni aż powstanie ciasto.

Formę do tarty smarujemy masłem i układamy ciasto (spód i brzegi). Moja foremka miała 26 cm.

Ciasto pieczemy ok 25 min w temperaturze 180 stopni.

Twaróg mieszamy z budyniem, cukrem i jajkiem za pomocą łyżki. Ciasto po 25 min wyjmujemy z piekarnika i wylewamy na nie masę serową. Ponownie wkładamy do pieca i pieczemy ok 10 min.

Po tym czasie znów wyjmujemy ciasto i na wierzchu układamy owoce… i znów ciasto wędruje do piekarnika na ok 15 min 😉

Gotowe! 🙂

DSC03665

DSC03666

Smacznego! 🙂

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *