Płatki jaglane z gruszką i ciemną czekoladą

Płatki jaglane to jedno z ulubionych śniadań mojej córki. Zmieniamy tylko dodatki żeby za każdym razem smakowały nieco inaczej 🙂

Składniki (1 porcja):

  • 1/3 szklanki płatków jaglanych
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 1/3 gruszki
  • 1 kostka gorzkiej czekolady

Mleko wlewamy do małego garnka i wsypujemy do niego płatki jaglane. Gotujemy do momentu aż płatki wchłoną mleko i będą lekko gęste (można ugotować je zgodnie z podanym sposobem przygotowania na opakowaniu). Pod koniec gotowania dodajemy syrop klonowy.

Gruszkę obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Czekoladę ścieramy na drobnej tarce.

Płatki jaglane nakładamy do miseczki, posypujemy gruszką oraz czekoladą 🙂

DSC03579

DSC03580

Smacznego! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *