Kremowa kasza manna

Kasza manna z tego przepisu jest wyjątkowo kremowa i aksamitna, po prostu pyszna 🙂 Moja córeczka się nią zajada i wcale się jej nie dziwię! 🙂

Składniki (na 2 miseczki):

  • 1,5 szklanki mleka
  • pół szklanki śmietany 30%
  • 2 płaskie łyżki syropu klonowego
  • 2,5 łyżki kaszy manny

Do garnka wlewamy śmietanę, syrop klonowy i szklankę mleka. Podgrzewamy aż do zagotowania. W miseczce mieszamy pozostałą ilość mleka z kaszą. Dodajemy do garnka z wrzącym mlekiem i gotujemy ok 3 min stale mieszając.

Kaszę można podać z łyżką konfitury malinowej.

 

DSC03489

DSC03491

DSC03493

 

Smacznego! 🙂

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *