Szaszłyki Króliki

Składniki:

  • 300 g dowolnego mięsa mielonego
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 1 łyżeczka majeranku
  • szczypta pieprzu
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 żółtka
  • sól (niekoniecznie)
  • oliwa
  • 3 łyżki bułki tartej

do przybrania:

  • ugotowana na parze cukinia, marchewka
  • szczypiorek
  • coś na oczy 🙂

 

 

 

Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy kaszę mannę, żółtka, przyprawy i dokładanie mieszamy. Za pomocą dłoni formujemy małe pulpeciki. Mięso gotujemy na parze ok 20 min. Możemy również usmażyć na oliwie (wtedy obtaczamy je w bułce tartej) lub upiec.

Robimy szaszłyki nadziewając raz pulpety raz warzywa 🙂 Podgrzewamy na patelni grillowej lub w piekarniku.

DSC03271

DSC03273

Smacznego! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *