Krem z batatów

Składniki:

  • 2 duże bataty
  • włoszczyzna
  • cebula
  • liście laurowe (2szt.)
  • ziele angielskie ( 3 szt.)
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • oliwa

W garnku gotujemy włoszczyznę z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego.

W oddzielnym garnku na oliwie smażymy posiekaną w kostkę cebule. Gdy lekko się zarumieni dodajemy obrane i pokrojone w kostkę bataty. Całość chwilę smażymy a następnie zalewamy 1l wywaru z warzyw. Gotujemy do miękkości batatów. Zupę blendujemy. Możemy do niej dodać również wcześniej ugotowane warzywa 😉 Doprawiamy solą, pieprzem i papryką czerwoną.

DSC03134

DSC03147

Smacznego! :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *