Brownie z wiśniami

Ciasto jest super wilgotne i czekoladowe a przygotowanie zajmuje chwilkę 🙂

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki brązowego cukru
  • 3 łyżki kakao
  • szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 1/4 szklanki oleju
  • 2 szklanki wydrylowanych wiśni (mogą być mrożone)

W dużej misce mieszamy wszystkie suche składniki. Następnie dodajemy mokre składniki i całość dokładnie mieszamy. Na samym końcu dodajemy wiśnie i wszystko razem ponownie mieszamy.

Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach (aż do suchego patyczka).

DSC03042

DSC03048

Smacznego! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *