Orzechowe babeczki z kaszy manny

Są smaczne, bardzo szybkie do zrobienia, delikatne w smaku i najlepiej smakują lekko schłodzone. Z przepisu wychodzi 6 babeczek 🙂

Składniki:

  • 1,5 szklanki mleka
  • 4,5 łyżki kaszy manny błyskawicznej
  • 2 łyżeczki cukru brązowego albo syropu klonowego
  • garść orzechów włoskich

Do gotującego się mleka wsypujemy kaszę mannę i cukier. Mieszamy aż będzie gęsta.

Orzechy zawijamy w ściereczkę i rozbijamy młotkiem do mięsa na jak najmniejsze kawałki.

Orzechy mieszamy z masą.

Całość przelewamy do wysmarowanych masłem foremek (z wyjątkiem foremek silikonowych).

Babeczki po ostygnięciu chłodzimy w lodówce przez godzinę.

DSC03005

DSC03008

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *