Cielęcina z warzywami

Składniki:

  • 500g cielęciny
  • 1,5 cukinii
  • 1 puszka pomidorów bez skórki
  • 3 marchewki
  • 1 puszka cieciorki
  • pieprz
  • zioła prowansalski
  • natka pietruszki

Mięso kroimy w drobną kostkę. W rondelku podgrzewamy olej i wrzucamy cielęcinę. Obsmażamy z każdej strony. Dodajmy przyprawy. Gdy cielęcina będzie lekko zarumieniona dodajmy pomidory i pokrojoną w pół plasterki marchewkę. Dusimy pod przykryciem ok 20 min. Następnie dodajmy pokrojoną na kawałki cukinię. Dusimy aż zmięknie. Na samym końcu dodajmy cieciorkę. Danie podajmy z ryżem 🙂

DSC02418

DSC02425

DSC02419

 

Smacznego! 🙂

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *