Zapiekanka warzywna z jajkiem

Często nie mamy pomysłu na smaczne a zarazem szybkie danie. Dzisiejszy przepis to połączenie prostoty, dobrego smaku a do tego jest bardzo szybki do wykonania! 🙂 Zapiekankę warzywną można podać na śniadanie, obiad oraz na kolację 🙂

Składniki

  • 1 cukinia
  • 2 duże pomidory
  • 2 czerwone cebule
  • szczypiorek
  • 7 jajek
  • 1 mały jogurt naturalny
  • szklanka rukoli
  • pieprz
  • sól
  • suszona natka pietruszki
  • suszony tymianek

Cukinię, pomidory oraz cebulę kroimy w cienkie plastry. Jajka mieszamy w miseczce razem z jogurtem i ziołami. W naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem układamy pokrojone warzywa. Wierzch posypujemy rukolą. Całość zalewamy jajkami i posypujemy szczypiorkiem. Pieczemy ok 35 min w temperaturze 180 stopni 🙂

DSC02306

DSC02312

Smacznego!! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *