Gęsta zupa pomidorowa

Składniki:

  • 4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/3 pora
  • 1 seler
  • 5 pomidorów
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka liści lubczyku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe

Do garnka wrzucamy obraną włoszczyznę. Zalewamy wodą by przykryć wszystkie warzywa. Dorzucamy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy do miękkości warzyw. Pomidory obieramy ze skórki. Kroimy na ćwiartki. Gdy włoszczyzna będzie miękka wyjmujemy ją a na jej miejsce wrzucamy pomidory i dodajemy koncetrat pomidorowy i wszystkie przyprawy. Gotujemy chwilę. Z zupy wyławiamy ziele angielskie i liście laurowe. Wrzucamy do niej ugotowaną wcześniej włoszczyznę. Całość blendujemy na gładko. Na koniec dodajemy ugotowany makaron 🙂

DSC02193

DSC02204

Smacznego! 🙂

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *