Ciasteczka są chrupiące i pyszne! A do tego super proste w wykonaniu. Mogą posłużyć jako przekąska w czasie spaceru lub podwieczorek albo dodatek do drugiego śniadania 🙂
- 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych
- 100 g wiórków kokosowych
- 80 g rozpuszczonego masła
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki
- 3 łyżki syropu klonowego
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą do uzyskania masy. Z powstałego ciasta formujemy ciastka (aby ciastka nie kleiły się do dłoni wystarczy je zmoczyć). Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15 min w 180 stopniach. Po wyjęciu są miękkie ale gdy wystygną będą kruche i chrupiące 🙂 Z podanego przepisu wyszło mi 12 ciastek.
Ciasta podałam z jogurtem greckim, posypałam wiórkami i udekorowałam malinami 🙂
Smacznego! 🙂