Kokosanki z syropem klonowym

Ciasteczka są chrupiące i pyszne! A do tego super proste w wykonaniu. Mogą posłużyć jako przekąska w czasie spaceru lub podwieczorek albo dodatek do drugiego śniadania 🙂

  • 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 80 g rozpuszczonego masła
  •  2 jajka
  •  2 łyżki mąki
  •  3 łyżki syropu klonowego

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą do uzyskania masy. Z powstałego ciasta formujemy ciastka (aby ciastka nie kleiły się do dłoni wystarczy je zmoczyć). Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 15 min w 180 stopniach. Po wyjęciu są miękkie ale gdy wystygną będą kruche i chrupiące 🙂 Z podanego przepisu wyszło mi 12 ciastek.

Ciasta podałam z jogurtem greckim, posypałam wiórkami i udekorowałam malinami 🙂

DSC02181

DSC02183

Smacznego! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *