Panna Cotta

Deser ten jest lekki, chłodny i świetnie nadaje się na gorące dni. Owoce, którymi polejemy panna cottę mogą być dowolne 🙂

Składniki:

  • 400 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżki żelatyny
  • 10 truskawek

Truskawki miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w 50 ml gorącej wody. Po przestygnięciu mieszamy ją z jogurtem. Masę jogurtową przelewamy do miseczek i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem miseczkę moczymy w gorącej wodzie, dzięki temu łatwo wyjmiemy deser. Panna cottę polewamy zmiksowanymi truskawkami.

DSC02101

DSC02102

Smacznego!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *