Jogurt brzoskwiniowy z musem morelowym

W takie upały jak dziś najbardziej smakują nam mocno schłodzone desery 🙂 Smakołykiem Oli są wszelkiego rodzaju jogurty z dodatkiem owoców 🙂

Składniki:

  • 1 mały jogurt o kremowej konsystencji
  • 1 duża brzoskwinia ufo
  • 6 małych moreli
  • 1 łyżka miodu

Jogurt miksujemy z obraną brzoskwinią. W oddzielnej misce blendujemy obrane morele z miodem na gładki mus. Na jogurt wylewamy mus i gotowe! 🙂 Możemy dodać również trochę amarantusa ekspandowanego lub płatków owsianych. Deser najlepiej smakuje gdy schłodzimy go kilka godzin w lodówce 🙂

DSC02077

DSC02082

Smacznego!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *