Mięso w sosie słodko kwaśnym

Składniki:

  • 0,25kg cielęciny/ indyka/ schabu
  • puszka pomidorów krojonych
  • zioła do smaku : oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka
  • pół puszki ananasa lub kilka plastrów świeżego
  • puszka kukurydzy
  • czerwona papryka
  • 2 cebule

Cebulę kroimy w kostkę, lekko podsmażamy. Dodajemy mięso pokrojone w paski. Smażymy aż mięso z każdej strony będzie lekko zarumienione. Następnie dodajemy zioła oraz pomidory w puszcze i paprykę pokrojoną w kostkę. Całość dusimy do miękkości mięsa. Na sam koniec dodajemy ananasa pokrojonego w kostkę i kukurydzę. Podajemy z kaszą, makaronem lub ryżem 🙂

DSC02004

DSC02000

 

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *