Truskawki są coraz bardziej czerwone, coraz słodsze i coraz tańsze, warto to wykorzystać
Składniki:
- 2 łyżki twarogu typu włoskiego ( może być zwykły twaróg )
- łyżeczka cukru pudru (można dać łyżeczkę miodu lub zmiksować cukier trzcinowy na puder)
- trzy garści makaronu ( ja użyłam muszelek by ser i truskawki łatwo się go trzymały :))
- ok 15 truskawek
- 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Twaróg rozgniatamy widelcem z jogurtem i cukrem (miodem lub innym słodziwem :)) Truskawki miksujemy blenderem na mus. Kilka z nich możemy zostawić do przybrania. Na talerzu układamy makaron, następnie nakładamy twaróg i na sam wierzch truskawki.
Truskawki można zastąpić malinami, jagodami, brzoskwiniami itd.
Z podanego przepisu wyszły mi porcje na 2 obiadki dla córeczki
Smacznego!!