Budyń z kaszy jaglanej

Nie będę ukrywała, że kasza jaglana to moja ulubienica. Jakbym mogła to pewnie dodałabym ją do wszystkiego :) Póki co poprzestałam na budyniu. Moja córeczka zjadła dwie porcje :)

Składniki:

  • szklanka kaszy jaglanej
  • 2 szklanki wody
  • 4 daktyle
  • ok 6 truskawek
  • 2 brzoskwinie (ja użyłam takich malutkich)
  • 1/4 awokado
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 banan

 

Do wrzącej wody wrzucamy wypłukaną wcześniej 2 razy we wrzątku kaszę jaglaną i przekrojone na pół daktyle. Gotujemy do momentu aż kasza całkowicie wchłonie wodę. Całość dzielimy na trzy i wkładamy do trzech oddzielnych miseczek. Daktyle albo wyjmujemy albo również dzielimy. Do pierwszej miski dodajemy truskawki i 1/3 banana, do drugiej kakao, 1/3 banana i awokado a do trzeciej 1/3 banana i brzoskwinie. Zawartość każdej miseczki blendujemy na gładką masę. Przekładamy warstwowo do miseczki, dekorujemy jogurtem naturalnym lub np.serkiem Bieluchem, owocami i gotowe! Najlepiej smakuje lekko schłodzone :)

DSC01307

DSC01311

DSC01391

Smacznego!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *