Nie będę ukrywała, że kasza jaglana to moja ulubienica. Jakbym mogła to pewnie dodałabym ją do wszystkiego Póki co poprzestałam na budyniu. Moja córeczka zjadła dwie porcje
Składniki:
- szklanka kaszy jaglanej
- 2 szklanki wody
- 4 daktyle
- ok 6 truskawek
- 2 brzoskwinie (ja użyłam takich malutkich)
- 1/4 awokado
- 1 łyżeczka kakao
- 1 banan
Do wrzącej wody wrzucamy wypłukaną wcześniej 2 razy we wrzątku kaszę jaglaną i przekrojone na pół daktyle. Gotujemy do momentu aż kasza całkowicie wchłonie wodę. Całość dzielimy na trzy i wkładamy do trzech oddzielnych miseczek. Daktyle albo wyjmujemy albo również dzielimy. Do pierwszej miski dodajemy truskawki i 1/3 banana, do drugiej kakao, 1/3 banana i awokado a do trzeciej 1/3 banana i brzoskwinie. Zawartość każdej miseczki blendujemy na gładką masę. Przekładamy warstwowo do miseczki, dekorujemy jogurtem naturalnym lub np.serkiem Bieluchem, owocami i gotowe! Najlepiej smakuje lekko schłodzone
Smacznego!!