Babeczki amarantusowe z syropem daktylowym

Dziś na deser dla mojej córeczki wymyśliłam babeczki z amarantusem. Dodatkowo użyłam syropu daktylowego zamiast zwykłego cukru. Są mocno kakaowe, słodkie i wilgotne ;)

Składniki:

  • 2 szklanki amarantusa ekspandowanego
  • 2 łyżki syropu daktylowego (może być miód, syrop klonowy lub zmiksowane daktyle)
  • 2 banany
  • 2 jajka
  • łyżka kakao

 

Banany rozgniatamy widelcem. Dodajemy do nich resztę składników i całość dokładnie mieszamy. Masę wylewamy do silikonowych foremek (lub papierowych foremek do muffinek). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20 min. Możemy przybrać owocami ;)

DSC01275

DSC01280

DSC01291

Smacznego!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *